Erwin en zijn Schilderijen

Als ik voor een schilderij van Erwin sta, gebeurt er iets met mij. Het is alsof ik erin stap, op reis ga. Mijn energie gaat stromen en ik voel me heel levend. Het doek komt tot leven, dingen van binnen worden geraakt, soms stille fluisteringen. Ik zou er eindeloos naar kunnen kijken, mediteren en het lijkt alsof er steeds meer zichtbaar wordt. 

Zo bijzonder hoe ieder schilderij ontstaat uit een idee en dan “penseelvegen”, nog zo onbestemd. En ja laag voor laag, inspiratie na inspiratie groeit het, komt het steeds meer tot leven.

Alsof al de lagen binnen in hemzelf mee geweven worden in het schilderij. De levensvreugde, diepe ontroering, passie, frustratie, liefde, haat, eeuwig en eindeloos, tijdelijk en vergankelijk, nieuwsgierig, het leven ontdekken, lekker lui en bourgondisch etc. etc. In iedere kleurmenging, iedere beweging van de kwast drukt hij uit wie hij is. Magisch en menselijk zoals ook jij en ik. 

Alles wat we zeggen, denken, doen, creëren laat iets zien over wie wij zijn, een reflectie van binnen naar buiten. En jij, wat zie jij als je naar een schilderij kijkt. Welke kleur raakt je, welke afbeelding? Word je als het ware het schilderij in gezogen en ga je op reis? Welke fluisteringen hoor je. Hoe reageert jouw binnenwereld op deze buitenwereld? Is dit een beeld voor even of wil je het meenemen je huis en je leven in omdat er voor jou een boodschap in zit, een wereld open gaat? Neem er eens de tijd voor en ……

(Hellen Petterson)

Copyright Kunstschilder Erwin Hogeboom 2021 - 2024  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design