Kunstenaar Erwin Hogeboom

Erwin Hogeboom is geboren in 1964 en heeft zijn jeugd door gebracht in Zevenaar. De prachtige natuurlandschappen met dijken en de rivieren zijn een belangrijke inspiratie geweest om landschappen te gaan schilderen. Dat het waterlandschap en aquarelverf zich goed lieten kunnen combineren is eigenlijk niet zo verwonderlijk!

Een combinatie van 2 kunstvormen

I.p.v. de kunstacademie koos hij ervoor om zich te richten op een muzikale opleiding aan het Utrechts conservatorium. De traditionele benadering van het leren beheersen van de klarinet vond hij in die tijd wel op het conservatorium maar niet als realistisch schilder op de kunstacademie. Er was toen meer verbondenheid met de klassieke kunstbeleving en dat heeft zich pas later uitgebreid naar een breder spectrum.

Erwin is een veelzijdige kunstschilder die zijn materialen in de loop der jaren heeft aangepast. Van aquarel, pastel, pentekeningen en etsen tot acryl en olieverf.

Zijn schilderstijlen, van het realisme tot zijn vrije werk, spreiden zich uit over een periode van 40 jaar.

Een kijkje nemen in het Atelier

Het is mogelijk om schilderijen bij hem thuis te komen bekijken en in zijn atelier een kijkje te nemen. Het werkproces van een schilderij is vaak niet zichtbaar, maar laat u verrassen welke werken op dit moment op de ezel staan. Hij zal er U meer over vertellen.

Copyright Kunstschilder Erwin Hogeboom 2021 - 2024  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design